Kullanıcı Yorumluyor

Son kullanıcılar ürünleri yorumluyor. Ürün yorumları, ürün deneyim, tecrübe, sipariş aşaması ve diğer alanlarda kullanıcılar ürünleri değerlendiriyor.

Eshel Mest Çorap Kullanıcı Yorumları

Eshel Mest Çorap Kullanıcı Yorumları
  • Ürün Adı : Eshel Mest Çorap
  • Kullanım Alanları : Mest Çorap
  • Ürün Yapısı : Belirtilmemiş
  • Ortalama Fiyat : 1 Adet Eshel Mest Çorap 109,00 TL+ Kargo
  • Kullanıcı Yaş Sınırı : Belirtilmemiş
  • Geliştirici : Belirtilmemiş
  • Kaynak : Şifa Sepetim
  • Ürün Skoru : 2211
  • Eshel Mest Çorap Yorum Yapmak için Tıklayın

    Eshel Mest Çorap genel tekstil kategorisinde termal mest çoraplar arasında sunulan ürünlerdendir. Ürün ziyaretçimiz tarafından ürün öneri sistemimiz aracılığı ile ürünü kullanan ziyaretçilerimizin deneyim ve tecrübelerinden faydalanmak amaçlı olarak yorumlanmaya açılmıştır. Eshel Mest Çorap ürününü kullanan ziyaretçilerimiz yorum metodu aracılığı ile ürün hakkındaki deneyim ve tecrübelerni paylaşarak hem öneri sahibi ziyaretçimiz ve hem de ürünü takip eden diğer ziyaretçilerimizin faydalanmalarını sağlayabilirler. Ayrıca ürünü henüz kullanmamış ancak takip eden ziyaretçilerimiz de yine yorum metodu aracılığı ile sorularını ürünü kullanan ziyaretçilerimize yöneltebilirler. Ürün öneri metninde yer alan resmi satış sitesi kaynak sitesi ürün sunumu aşağıda yer aldığı şekildedir.

    Eshel Mest Çorap Kaynak Açıklama Metni

    Böyle Bir Ürüne Neden Gerek Duyuldu?

    Mesh; Rabbimizin engin rahmetini, İslam`ın her zaman ve mekanda yaşanılabilen tek din olduğunu gösteren en bariz örneklerden bir tanesi. Mesh, imkanların tükenmeye yüz tuttuğu ortamlarda yeni olanaklar sunarak ibadet etmemizi kolaylaştıran büyük bir nimet olduğu halde, kendisinden yeterli düzeyde istifade edil(e)mediğini esefle müşahade ediyoruz.

    Deriden yapılmış siyah renkli, fermuarlı mestlerin günümüz müslümanlarının taleplerine yeterli düzeyde cevap veremediği açık bir şekilde görülüyor. Mestlerin, büyük ölçüde derinin yapısından kaynaklanan bir dizi eksik yönü bulunuyor. Bunlardan bazıları; Ayakları soğuk tutuyor veya terletiyor, günlük elbiselerle uyum sağlamıyor, lastikle yada iki numara büyük ayakkabı ile ancak kullanılabiliyor, ayağa tam oturmuyor, vs. Durum böyle olunca insan “Deri mestlere mahkum muyuz? Bir alternatifi olamaz mı?” diye düşünmeden edemiyor.

    Meshetmenin hükmünü az çok araştıranlar, deriden yapılmış mestlerin üzerine mesh edilebileceği gibi suyu kolaylıkla altına geçirmeyen, mesela keçeden yapılmış kalın çoraplar üzerine de mesh edilebileceğini bilir. Çevremizde baktığımızda kaç insan sözü edilen böylesi bir çorabın, yani kitaplarda tarif edilen şekliyle ve günümüz hayat şartlarına uygun olan somut bir örneğini gösterebilir? Ve kaç kişi böyle bir çorabı kullanıyor? Kimse kolay kolay gösteremez, çünkü böyle bir çorap yok(tu)!

    Günümüzde mestte bulunması gereken özellikleri yerine getirebilen alternatif olacak likralı kumaşlar, naylon-polyamid, neopren gibi daha kullanışlı malzemeler var. Nasıl ki eskiden abdest suyumuz kırbadan, ibrikten dökülürken, şimdi çeşmeden akıyor. Kışın abdest suları odun ateş üzerinde ısıtılırken günümüzde gazlı kombiler var. Aynen öyle de zamanın kemale doğru akıp gittiği bir dünyada fonksiyonunu eda etmiş, hizmetini yerine getirmiş olan deri mestleri kullanmak zorunda değiliz. Deriden yapılmış mestleri tek adres göstermek büyük bir haksızlık, neticesi de marjinalleşme ve mahrumiyet oluyor. Dinin özüne taalluk etmeyen meselelerde, gelenek ile yeniliğin kesiştiği noktalarda sentezler yapmak ve menfezler açmak gerekiyor. Tarih bunun sayısız örnekleriyle dolu. Kaldı ki çok eskiden mestler yine deri olmasına rağmen fermuarlı değildi. Fermaurlı deri mestlerin mazisi yüz seneyi geçmiyor. Demek ki geçmişte de mestler üzerinde bazı değişiklikler yapılmış, yenilikler olmuş.

    Bu ve benzeri argümanlarla yola çıktık. Sabırla koşulan uzun bir maratonun sonuna geldik ve sizlere Eshel Mest`i sunmanın sevincini yaşıyoruz. Biz ‘Bu çoraba mesh edilir’ diyoruz. Eshel Mest ile günlük şehir hayatında ve modern yaşam tarzında karşılığı olmayan ve teoride kalan mesh çorabı pratiğe çevirmiş olduk.

    Genellikle Hanefi mezhebine mensup olan ülkemiz insanlarından, ibadetlerini yerine getirmeye çalışanlara baktığımızda, daha çok yaşlılar tarafından kullanılan deri mestler yaklaşık 10%`luk bir kitleye hitap ediyor. Biz Anadolu insanın hassasiyetlerinin farkındayız. Kahir çoğunluğun yapmadığı ve tasvip etmemekle beraber, abdest alırken çıplak ayak üzerine veya günlük ince çorapların üzerine mesh eden müslüman kardeşlerimizin de bulunduğunu ve bunların da yaklaşık 2%’lik bir kitleyi oluşturduğunu biliyoruz. Yani üç aşağı beş yukarı 88% ile ana gövdeyi oluşturan en büyük kesim, meshin kolaylığından faydalan(a)mıyor. Eshel Mest’in, meshi içinde bulunmuş olduğu darboğazdan kurtaracağından kuvvetle ümitvarız.

    Huzur İçinde İbadet İçin

    Şartların müsaadesizliği ibadet hayatımızı etkiliyor. Bayanlar özellikle kış aylarında ve dış mekanlarda abdest almakta daha çok zorlanıyor, mahremiyetlerinden dolayı abdest almak adeta eziyete dönüşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın son yıllardaki ciddi gayretlerine rağmen hala birçok caminin abdesthanelerinde büyük eksiklikler bulunuyor. Abdest alma imkanı zorlaşınca, kalben rahat olmasak da abdesttimiz sıkışık olarak namazlarımızı eda etmek zorunda kalıyoruz. Bazen de şartların olumsuzlığu karşısında mağlup olup, namazları kılamıyoruz. Oysa zor şartlara yenik düşmemek mümkün! Bu da ancak Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem´in hayat tarzını örnek alarak ve tavsiyelerini dinleyerek, bilinçlenerek olur. Bunlardan bir tanesi de abdestde büyük kolaylık olan mesh konusu. Sahih kaynaklardan Efendimiz´in hayatı Seniyyeleri’nden abdest alırken meshettiğini biliyoruz. İster Sünnet ister ruhsat yönüyle olsun meshin ibadet hayatımızda sağladığı bu kolaylığın, tekrar canlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Eshel Mest`lerin bu bağlamda büyük bir boşluğu dolduracağına, olumsuz şartlarda gönül huzuru içinde ibadet etmeyi kolaylaştıracağına inanıyoruz.

    Su’dan Bahaneler Azalıyor…

    İnsanları namazdan alıkoyan bahanelerden bir tanesi de hiç şüphesiz abdest almak oluyor. `Namaz iyi de…şu abdest olmasa..!` gibi mazeretleri hepimiz az çok duymuşuzdur. Abdest alırken nefse en zor gelen ayakları yıkamak oluyor. Eshel Mest nefsimizle anlaşma yaparak onu ikna etme imkanını sunuyor. Bir çoğumuz namaz kılmak istiyor fakat nefsin farklı gerekçeleri veya tembellikten ötürü, yaratılışının temel gayelerinden olan namazı kılamıyor. Eshel Mest ile abdest konusundaki sudan bahaneler büyük ölçüde azalıyor…

    Dar Zaman ve Yabancı Ortamlarda

    Gündelik hayatın hızlanmasına inat zamanımız daralıyor. Özellikle kış aylarında namaz vakitleri kısa zaman aralıkları ile peşi sıra kılınıyor. Kamu çalışanları, işçiler küçük bir molada, öğrenciler teneffüs aralarında, namazlarını ikame etme durumunda kalıyorlar. Dakikaların sayılı olduğu ortamlarda Eshel Mest ile namaz hazırlığınız daha çabuk gerçekleşir.

    Globalleşen bir asırda dünya çok küçüldü, sınırlar kalkıyor. Ticaret, eğitim, ziyaret gibi farklı sebeplerle sabah başka akşam başka ülke ve coğrafyalarda bulunabiliyoruz. Özellikle İslam`dan uzak, dinleri ve kültürleri farklı bölgelerde ibadet etmek her daim kolay olmuyor. Örneğin; Avrupa`da fuar alanında veya üniversitenin sakin bir köşesinde namaz kılma imkanı bulmak mümkün olurken, abdest ancak umuma açık tuvaletlerde alınabiliyor. Ellerin yıkandığı lavoboda ayağınızı da yıkamanız avrupalılar tarafından hoş karşılanmıyor ve hijyenik bulmuyorlar. Her müslümanın İslam’ı temsil etmek gibi önemli bir misyonu varken ‘bana ne’ veya ‘ben kimseden çekinmem, başkaları ne düşünürse düşünsün!’ tarzı fikirlerden uzak durmamız gerektiğini düşünüyoruz. Müslümanlar nezaketin, nezahatin ve nezafetin temsilcisi olmalı. Böylesi ve benzeri durumlarda abdest alırkan ayaklarımıza mesh etmekle hem ibadet etmiş hem de hikmete uygun hareket etmiş oluruz.

    Uçakla uzun mesafeli seferlerde abdest alırken ayakları yıkamanın ne kadar zor olduğunu seyahat edenler çok iyi bilir. Yolculukta abdest alırken rahat edecek, Eshel Mest ayrılmaz yoldaşınız olacak…

    Güzel Bir Hediye

    Hediyeleşmek sünnet ve `sevdiklerime ne alabilirim?` diye düşünmeyen yoktur. Sıra dışı, kullanışlı, işe yarayan, `Allah razı olsun…` dedirtecek… Eshel Mest`lerin bu konuda da size yardımcı olacağını düşünüyoruz. Hergün olmasa da, ihtiyaç duyulduğu anda harika bir hediye! Dünya ve ahirete faydalı. Sevdikleriniz müteşekkir kalacak…

    Sadece büyükler için değil gençlerin de kullanabileceği. Zira özellikle gençler, ergenlik çağlarında namaza teşvik edilirken meshin kolaylığından mahrum kalıyor, faydalanamıyorlar. Onların da nefsi var ve biz helal olan her türlü imkanla namaza giden yolda yardımcı olmak zorundayız.

    Sağlık

    Eshel Mest sağlıkları bozulmuş hastalar için de büyük bir nimet. Hastalıktan ötürü farklı nedenlerle kirlenen mestler rahatlıkla yıkanabiliyor. Hijyenik hem de sıradan bir çorap kolaylığında hastaya giydirilebilmesi, pratik kullanımlı oluşu ile hasta bakıcılar için de çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Hastalar böylelikle ellerinden geldiği kadar ibadetlerini yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyor ve büyük moral buluyorlar.

    Üzülerek dile getirmek istediğimiz ve öz eleştiri mahiyetinde olan diğer bir husus; Abdesthaneler, şadırvanlar her zaman olması gereken temizlikte olmuyor. Abdest aldıktan sonra çoraplar genellikle ıslak ayaklarla giyiliyor. Bu da zamanla ayak ve tırnak mantarına yol açabiliyor. Eshel Mest ayak terini dışarı atar, ayaklarınızı soğuk tutmaz, sağlığınızı korumaya vesile olur.

    Sağlık sorunlarından dolayı sık abdest almak zorunda kalanlar için de büyük bir rahatlık. Abdestli kalmak için tuvalet ihtiyacını uzun süre bekletmenin ve ertelemenin hastalıklara davetiye çıkarttığı, uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Eshel Mest sizi ‘abdest tutma’ derdinden(!) kurtarır.

    Son Söz Olarak

    Meshin hükümleri birbirinden değerli alimler tarafından uzunca tartışılmış, farklı görüşlerin beyan edildiğini biliyoruz. Rahmetin vesilesi olan ve hakikatın ortaya çıkmasını hedefleyen, müsbet manadaki ihtilafi bitirmeğe gücümüz yetmez, öyle bir niyetimiz de yok zaten. Biz üzerine mesh edilebilen çorap şeklinde bir mesti Müslüman kardeşlerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

    Modern hayatın kritiği bizi aşar, onu usta kalemlere havale ediyoruz. Bizim için önemli olan husus, değişen yaşam tarzının olumlu ve olumsuz yönleri ile ibadet hayatımızı etkiliyor olması. Mevla`nın, bizlere sunmuş olduğu imkan ve nimetleri kullanarak yeni bir ürün sunmaya gayret ettik. İnandıklarını yaşamaya çalışan insanlara faydalı olacağımızı ümit ediyoruz. İnşaAllah mizansız, ölçüsüz münakaşalara sebep olmayız. Hak ve hakikat inhisar altına alınamaz. Müslümanlar arasındaki kardeşliği zedeleyecek her türlü tavır ve davranıştan kaçınmalı, dinimiz ile alakalı konularda İslam’ın engin dairesi içinde kalan tüm görüşlere saygılı olmak zorundayız..

    Teknik Bilgi

    Teknik tanımı zor anlaşılan teknik terimlerden uzak kalarak, herkesin az çok anlayacağı bir tarzda açıklamaya çalışacağız. Eshel Mest yüksek teknoloji ve günümüz imkanlarının en üst seviyelerinde üretilmektedir. Alttaki grafikte gösterildiği gibi üç bölümden oluşmaktadır. İç ve dış bölümlerin arasında insan derisine benzer, özel bir fonksiyona sahip bir katman olan elastik zar bulunmaktadır. Ancak mikroskopla görülebilen milyonlarca mikro gözeneğe sahip bulunan elastik zar ile su buharı halinde bulunan ter, dışarı çıkma imkanı bulur. Buhar taneciklerinden binlerce kez büyük olan su damlası ise gözeneklerden geçemeyerek dış yüzeyde kalır. Hava atomlarının sıcaktan soğuk ortama doğru olan hareketi neticesinde oluşan akım, çorabın içindeki buhar taneciklerini daha serin olan dış yüzeye taşır. Çorabın iç ve dışındaki ısı farkının büyüklüğü nisbetinde buhar taneciklerinin hareketi kolaylaşır ve hızlanır.

    Eshel Mestler dört boyda bulumaktadır.

    • S – 36/38
    • M – 39/42
    • L – 43/46
    • XL – 47/49

    Bakım ve Tavsiyeler

    Elde veya Narin yıkama ile en fazla 30 derecede yıkanır. Ütülenmez, kurutma makinası kullanılmaz. Kurutmak için kalorifer peteklerinin üzerine serilmez. Dış yüzey kuruduktan sonra iç yüzeyi dışa çevirmek kurutma sürecini hızlandırır. Elastik zarın kimyasına zarar verdiği için yumuşatıcı kullanılmaz. Kesici ve delici aletlerden uzak tutun. Aşırı germek ve esnetmek kalıcı deformasyona sebebiyet verebilir. Teknik bilgide izah edilen hava akımına mani olmayan, ayağa rahat oturan, nefes alabilen ayakkabılar ile kullanılması tavsiye edilir. İçi yünlü ayakkabılar ile kullanıldığında, mestin dış yüzeyinde tüğlenme ve tiftiklenme oluşabilir. Dar olarak kullanılan bedenler, baş parmak bölümünden yırtılabilir.

    Her insanın ayağı biraz da ortama bağlı olarak farklı seviyede terler ve üşür. Eshel Mest teknik bilgide izah edildiği gibi Allah’ın kainatta vaz ettiği kanunlar çerçevesinde işlemektedir. Her şartta ve ortamda optimum düzeyde fonksiyonunu yerine getiremez, mucize beklememek lazım. Deneme yanılma yolu ve biraz da gayretle, herkes kendi ayağı için en uygun düzeyde nasıl istifade edebileceğini bulabilir.

    Mesh Hakkında Genel Bilgi ve Fıkhi Yönü

    “Mest” ev içinde giyilen, dışarıda üzerine ayakkabı giyilen yumuşak deriden, hafif kısa konçlu ayakkabı. Abdest için üzerine meshedilebilir. Diğer yandan “mest” sözcüğü; keyifle kendinden geçmiş, sarhoş, “mest etmek”; kendinden geçirmek, çok hoşlanacağı bir şey söylemek veya yapmak, “mest olmak”; kendinden geçmek, sarhoş olmak anlamlarında da kullanılır. Bir fıkıh terimi olarak “mest”; ayak topuklarını örtecek şekilde ayaklara giyilen, belli uzunlukta yola dayanıklı bağsız olarak ayakta durabilecek derecede kalın, suyu hemen içeri çekmeyen deri, keçe gibi maddelerden yapılan bir çeşit ayakkabı.

    Mestler üzerine meshetmek yolculuk halinde bulunan veya mukîm olan kadın-erkek her müslüman için caizdir. Ashab-ı Kiramın ve fakihlerin büyük çoğunluğu bu görüştedir. Hz. Peygamber sallahu aleyhi ve sellemden sahabeden bir topluluğun rivayet ettiği “Mukîm, mestler üzerine bir gün bir gece, yolcu ise üç gün üç gece mesheder” şeklindeki meşhur hadis bunun delilidir. Yine meshin caiz olduğu konusunda sahabenin icmaı olmuş ve onlar bunu uygulamışlardır. Hatta İmam Kerhî mestler üzerine meshi caiz görmeyenin küfründen korkuyorum, demiştir. Hasan el-Basrî de; “Ashab-ı Kiram’dan yetmiş kadarı Resulullah’ı mestler üzerine meshederken gördüklerini bana haber verdiler” demektedir. (es-Serahsî, el-Mebsût, Kahire 1324-3I, I, 97-98; el-Kâsânî, Bedâyius-Sanâyi, Kahire 1327-28/1910, I, 7-8; İbnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Bulak 1319, I, 126-127; Hadisler için bk. Wensinck, Muccem, Leiden 1943, II, 51-52; VI, 210-214).

    Mestler Üzerine Meshedilebilmesi İçin Şu Şartlar Bulunmalıdır;

    1. Mestler, ayağa abdest için ayaklar yıkandıktan sonra giyilmiş olmalıdır. Bir özür sebebiyle ayağa veya sargısına meshedilmiş olması da yıkama hükmündedir. Bu şekilde bir meshten sonra giyilen mestler üzerine de meshedilebilir.
    2. Abdestin, cünüplük, hayız ve nifas dışında başka bir sebeple bozulmuş olması gerekir. Mestler ayakta iken cünüplük, hayız ve nifas hali olursa mesh bozulur ve gusül abdesti alındıktan sonra mestler yeniden giyilebilir.
    3. Mestler topukları örtmelidir.
    4. Mestlerde ayak parmaklarının en küçüğü itibariyle üç parmak sığacak kadar yırtık bulunursa mestler üzerine mesh caiz değildir. Yırtıkların mestin altında, üstünde veya kenarında olması hükmü değiştirmez. Farklı mestlerde ki yırtıklar toplanmayıp bir mestteki yırtıklar toplanır. Mestin birisinde iki parmak diğerinde bir parmak miktarı yırtık bulunması durumunda mesh caizdir. Mestlerden birisinin önünde bir parmak, arkasında bir parmak, kenarında bir parmak miktarı yırtık bulunsa mesh caiz değildir. Meshe engel olan yırtığın kaidesi şudur: Açılıp altını gösteren veya birarada olduğu halde yürüme sırasında açılıp ayağı gösteren yırtık meshe engeldir. Yırtık üç parmak miktarından fazla veya uzun bile olsa açılıp altını göstermiyorsa meshe engel değildir. İçinde deri astarı olan bir mestin yüzü açılırsa veya delik, yırtık dikilmiş ise meshe engel değildir.
    5. Mesh mestin üzerine yapılmalıdır. Mestlerin altına mesh edilmez.
    6. Mestler üzerine yapılacak meshin farz miktarı, her ayağın ön tarafına rastlayan mestin üzerindeki el parmaklarının en küçüğü ile üç parmaklık yerdir. Meshin ayak parmaklarının ucundan yukarıya doğru yapılması sünnete uygun bir meshtir. Ancak mestin üzerine su dökmek, mesti sünger, bez gibi bir şeyle ıslatmak, mestin üstüne, enine olarak veya meshe mestin koncundan başlamak da yeterli olur. Ancak bu şekildeki meshetmeler sünnete uygun düşmez.
    7. Mestler onikibin adım kadar peşpeşe yol yürünebilecek derecede dayanıklı ve sağlam olmalıdır.
    8. Ayakların ön kısmında en az üç parmak miktarının mevcut olması şarttır.
    9. Mestler bağlanmaksızın ayaklar üzerinde kendi başlarına durabilmelidir.
    10. Mestler suyu altına geçirmemelidir.
    11. Mestler, içindeki ayakları gösterecek şekilde şeffaf olmamalıdır (es-Serahsî, a.g.e., I, 99-101; el-Kâsânî, a.g.e., I, 9-12; İbnü’l-Hümâm, a.g.e., I, 128-134; Tahtâvî, Hâşiye Alâ Merâkıl-Felâh, İstanbul 1985, s. 103-105; el-Fetâva’l-Hindiyye, Bulak 1315, I, 32-34).

    Mesh süresi mukîm olanlar için bir gün bir gece, yolcular için ise üç gün üç gecedir. Meste niyyet şartı yoktur. Mestler üzerine mesh eller ıslak bir şekilde sağ el parmaklarının sağ mest, sol el parmaklarının sol mest üzerine yatırılıp ve parmakların araları açık bir şekilde mestin ucundan ayak bileğine doğru çekilmek suretiyle yapılması sünnete uygun olanıdır. Mesh süresi abdestin bozulduğu andan itibaren başlar. Meselâ öğle namazı vakti şartlarına uygun olarak mest giyilmiş ve abdest ikindi vakti bozulmuş ise müddet ikindiden itibaren başlar. Soğuktan ayağının donacağından korkan kimse mesh süresi dolsa bile meshetmeye devam eder. Abdestli iken mesh süresi dolan kişinin mestlerini çıkarıp sadece ayaklarını yıkaması yeterli olup yeniden abdest alma şartı yoktur. Mukîm iken mesh müddeti tamamlanmadan sefere çıkan kişi sefer süresi tabi olur. Seferde olan kişi bir gün bir gecelik süresi doldurur ve mukîm olursa mesh süresi dolmuştur. Mesh süresi dolduktan sonra yolculuğa çıkan kişi mestlerini çıkarır ve abdest alarak mestlerini yeniden giyer (es-Serahsî, a.g.e., I, 98-99,103-104; el-Kâsânî, a.g.e., I, 8-9; İbnü’l-Hümam, a.g.e., 130-131; el-Fetâvâ’l-Hindiyye, I, 33-34, 36; Molla Hüsrev, Dürerü’l-Hukkâm, İstanbul 1979, I, 35; Tahtâvî, a.g.e., s. 105).

    Meshi Bozan Şeyler;

    Abdesti bozan her şey meshi de bozar. Bu yüzden, süre henüz bitmemiş ise, yeniden alınacak abdestte mestlere veya sargılara yeniden mesh yapılır.

    Aşağıdaki durumlardan dolayı da mesh bozulur:

    1. Mesh süresinin dolması. Süre dolduğunda abdest yoksa mestler çıkarılıp yeni bir abdestle giyilir. Eğer kişi abdestli olduğu halde mesh süresi dolmuş ise sadece ayaklarını yıkar ve mestleri giyer.
    2. Mestlerin birisinin veya ikisinin ayaktan çıkması. Birisi çıktığında diğerini de çıkarıp abdest almak veya abdestli ise ayakları yıkayıp tekrar giymek gerekir. Ayağın mestin koncuna kadar çıkması tamamen çıkması demektir.
    3. Mest içinde ayaklardan birine çoğu ıslanacak şekilde su isabet etmiş olması.
    4. Guslü gerektiren cünüplük ve hayız, nifas hali.
    5. Ayak parmaklarının en küçüğü itibariyle 3 parmak sığacak kadar yırtığın meydana gelmesi (el-Kâsânî, a.g.e., I, 12-13; İbnü’l-Hümâm, a.g.e., I, 134-135; Molla Hüsrev, a.g.e., I, 37; Tahtâvî, a.g.e., s. 105-107; el-Fetâvâ’l-Hindiyye, I, 34-35).

    Eshel Mest Çorap Kullanıcı Yorumları - Tekstil - Yorum Ürün Kullanıcı Yorumları 6 Mart 2018 6 Mart 2018 — 14:13

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Kullanıcı Yorumluyor adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
    Kullanıcı Yorumluyor © 2018
    Tuğçe Güneş | Beytullah Güneş | Doğaüstü Olaylar
    GNS Network - SEO Tasarım Reklamcılık